Zoeken
Projectlijst 0

EV-laadstation: Bestendigheid tegen weersomstandigheden

EV-laadstation: Bestendigheid tegen weersomstandigheden

EV-laadstation Bestendigheid tegen weersomstandigheden

Om de bestendigheid tegen het weer te meten bij elektronische apparaten zijn er verschillende factoren waar rekening mee gehouden kan worden. Een van deze factoren is de IP-waarde (Ingress Protection ratings). Deze waarde is afhankelijk van het ontwerp en de omgeving waar deze geïnstalleerd worden. De IP-waarde geeft aan in hoeverre de laadpaal beschermd is tegen het binnendringen van vaste stoffen en vloeistoffen. 

Zo kan een laadpaal met een IP54-waarde geschikt zijn voor een beschutte buitenlocatie, terwijl een laadpaal met een IP67-waarde beter geschikt is voor gebieden met een hoog risico op overstromingen.

IP54: deze laadpalen zijn beschermd tegen stof en spatwater vanuit elke richting. Dit is een veelvoorkomende IP-waarde voor laadpalen die buiten worden geïnstalleerd.

IP55: deze laadpalen zijn beschermd tegen stof en waterstralen vanuit elke richting. Dit is een veelvoorkomende IP-waarde voor laadpalen die buiten worden geïnstalleerd en mogelijk worden blootgesteld aan regen.

IP66: deze laadpalen zijn volledig stofdicht en beschermd tegen krachtige waterstralen vanuit elke richting. Dit is een veelvoorkomende IP-waarde voor laadpalen die in vochtige omgevingen worden geïnstalleerd, zoals parkeergarages.

IP67: deze laadpalen zijn volledig stofdicht en beschermd tegen onderdompeling in water tot een diepte van 1 meter gedurende maximaal 30 minuten. Dit is een veelvoorkomende IP-waarde voor laadpalen die in gebieden worden geïnstalleerd waar overstromingen kunnen voorkomen.

Het is belangrijk om de IP-waarde van een laadpaal te kennen om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor de omgeving waarin deze wordt geïnstalleerd. 

Bekijk ons assortiment met verschillende wallbox en laadpaal oplossingen.

Filters
Sorteren
Overzicht

web.addto.wishlist

Selecteer eerst een projectlijst
Projectlijsten
Vul een projectlijstnaam in