Zoeken
Projectlijst 0

Actueel

SolarEdge's innovaties op Intersolar

vrijdag 25 augustus 2023

Instersolar keerde dit jaar terug, groter en beter dan ooit tevoren! Het was het perfecte moment voor SolarEdge om nieuwe innovaties te presenteren. Het thema van SolarEdge voor dit jaar was “Optimized Energy. EVERYWHERE”. Met dit concept gaat SolarEdge verder dan alleen de voordelen van de DC-gekoppelde energieproducten en -opslag. Ze bieden ook nieuwe residentiële, commerciële en nutsoplossingen die ontworpen zijn om eigenaren meer controle te geven over hun energieverbruik en besparingen.

Graag vertellen wij in een reeks blogs meer over de nieuwste residentiële, commerciële en nutsoplossingen.

SolarEdge ONE

Voor huiseigenaren die meer controle willen hebben over hun energierekeningen, beheert SolarEdge ONE automatisch in realtime de stroom in huis. Hiermee kunnen gedurende de hele dag besparingen gemaximaliseerd worden. ONE importeert of exporteert op het beste moment, laadt de batterij op of ontlaadt deze en kan omgaan met dynamische elektriciteitsplannen. Hierdoor kan tot wel 75% op jaarbasis bespaard worden op de energierekening, wanneer een bestaand PV-systeem gecombineerd wordt met SolarEdge Home Battery + ONE.

Bi-directionele DC – EV-Lader

Een andere hoogtepunt is de aankondiging van de bi-directionele DC – EV-Lader. Deze ondersteunt Voertuig-naar-Huis (V2H) en Voertuig-naar-Net (V2G) functies. Dit stelt huiseigenaren in staat om hun EV’s te gebruiken om hun huis van stroom te voorzien of energie naar het net te exporteren vanuit de EV-batterij. Dit alles kan gecombineerd worden met de mogelijkheid tot snel opladen tot 24 kW. Dit is mogelijk door elektriciteit te halen uit zonne-energie, thuisbatterijen en het elektriciteitsnet. Dit product zal naar verwachting beschikbaar zijn in de tweede helft van 2024.

Warmtepompintegratie met Vaillant

Vanaf heden kunnen warmtepompen van Vaillant communiceren met het SolarEdge Home-ecosysteem. Hierdoor kan het energieverbruik van huiseigenaren verder geoptimaliseerd worden, bijvoorbeeld door eigen zonne-energie te gebruiken voor verwarming. Het is ook mogelijk om het verwarmingsverbruik aan te passen op basis van optimale energietarieven. Als bonus kunnen de temperaturen in huis geregeld worden via de mySolarEdge-app.

 

Samsung SmartThings

Een andere nieuwe integratie is die met Samsungs SmartThings, om het energieverbruik op een innovatieve manier te optimaliseren en de energierekening te verlagen. Het SolarEdge-ecosysteem is nu volledig geïntegreerd met slimme energietechnologieën van Samsung, inclusief zelfs warmtepompen. Dit geeft gebruikers inzicht in de impact van hun apparaten op het energieverbruik in huis.

Commerciële Batterijoplossing

Het speciaal ontworpen SolarEdge Commercial Storage System (CSS) van 58 kWh voor kleine en middelgrote commerciële installaties is de ideale batterijoplossing voor ondernemers.

 • Tot 8 batterijen per omvormer
 • Totale opslagcapaciteit van 460 kWh
 • Synchronisatie van zonne-energieopslag en energiebeheer op locatieniveau

Nieuwe Power Optimizers

Er zijn twee nieuwe optimizers beschikbaar: de S1400 voor het C&I-segment en de S500A voor residentiële installaties.

S1400 Power Optimizer:

 • Geschikt voor modules met een hoog vermogen, bifaciaal en met vermogens tot 700 W.
 • Ontworpen voor PV-systemen met minder, maar krachtigere strings.
 • Tot wel 30% lagere DC BoS-kosten.
 • Compact en lichtgewicht voor meer ontwerpflexibiliteit en verbeterde installatiegemak.

S500A Power Optimizer:

 • Speciaal ontworpen voor korte strings van slechts 6 modules.
 • Te combineren met SolarEdge Home Short String 3-fase, SolarEdge Home 1-fase Wave of Hub omvormers.
 • Kosten-efficiënt, zelfs bij kleine PV-systemen.
 • Geschikt voor modules met een hoog vermogen.
 • Ook bruikbaar voor langere strings (10 modules) in combinatie met elke SolarEdge residentiële 3-fase omvormer.

Commerciële EV-lader beheeroplossing door WEVO

Deze nieuwe software beheert EV-laadfaciliteiten die verbonden zijn met zonne-energie op commerciële en industriële locaties, zoals appartementen, kantoren en openbare laadlocaties. Dit is met name relevant op locaties waar dynamisch beheer van de energiecapaciteit vereist is. WEVO regelt en optimaliseert op locatie de zonne-energieproductie, batterijopslag en EV-laden, geïntegreerd met SolarEdge ONE.

Filters
Sorteren
Overzicht

web.addto.wishlist

Selecteer eerst een projectlijst
Projectlijsten
Vul een projectlijstnaam in