Zoeken
Projectlijst 0

Rendement: De voordelen van bifacial zonnepanelen

Rendement: De voordelen van bifacial zonnepanelen

Bifaciale zonnepanelen zijn een type zonnepanelen dat energie kan opwekken aan zowel de voor- als achterkant van het paneel. In tegenstelling tot traditionele zonnepanelen, die alleen aan de voorkant zonlicht opvangen, kunnen bifaciale panelen ook licht reflecteren of diffuus licht aan de achterkant absorberen.

Bifaciale zonnepanelen maken gebruik van een transparante achterzijde, meestal van glas, waardoor zonlicht aan de achterkant kan doordringen en door de zonnecellen kan worden geabsorbeerd. Dit betekent dat ze niet alleen direct zonlicht opvangen, maar ook indirect licht dat wordt gereflecteerd door de grond, gebouwen of andere oppervlakken. Dit maakt bifaciale panelen efficiënter dan traditionele eenzijdige zonnepanelen, omdat ze energie kunnen genereren uit beide zijden.

Voordelen van bifaciale zonnepanelen

Van verhoogde energieopbrengst tot verbeterde prestaties bij diffuus licht en flexibiliteit in installatiemogelijkheden behoren allen tot de voordelen van bifaciale zonnepanelen.

Hogere energieopbrengst

Doordat bifaciale panelen zonlicht aan beide zijden kunnen benutten, kunnen ze meer energie produceren dan traditionele zonnepanelen. De totale opbrengst kan tot 10-30% hoger zijn, afhankelijk van de omgevingsfactoren en de installatieconfiguratie.

Betere prestaties bij diffuus licht

Bifaciale panelen kunnen ook diffuus licht aan de achterkant absorberen, wat handig is op bewolkte dagen of in gebieden met minder direct zonlicht.

Lagere temperatuurcoëfficiënt

Doordat bifaciale panelen aan beide zijden warmte kunnen afvoeren, hebben ze vaak een lagere temperatuurcoëfficiënt. Dit betekent dat hun efficiëntie minder wordt beïnvloed door hoge temperaturen, wat resulteert in een betere prestatie op hete dagen.

Flexibiliteit in installatie

Bifaciale panelen kunnen zowel op de grond als op dakinstallaties worden gebruikt. Ze kunnen horizontaal of verticaal worden gemonteerd en kunnen zelfs als overkappingen worden gebruikt, waardoor ze veelzijdig zijn in verschillende toepassingen.

De keuze voor bifaciale panelen hangt af van verschillende factoren, waaronder de beschikbare ruimte, de oriëntatie van het zonnepaneel, de installatiekosten en de specifieke energiebehoeften.

Bifaciale zonnepanelen in ons assortiment

Wij verkopen op dit moment bifaciale zonnepanelen van verschillende merken, zie hieronder voor het huidige aanbod:

AEG AS-M1202Z-BH(M6)-370HV GLAS-GLAS 370W Mono Zwart Frame

DAS 425W N-Type Black Frame White Backsheet Glas-Glas

DAS 420W N-Type Full Black Glas-Glas

 

Filters
Sorteren
Overzicht

Toevoegen aan een projectlijst

Selecteer eerst een projectlijst
Projectlijsten
Vul een projectlijstnaam in