Zoeken
Projectlijst 0

Technologie: TNO test SolarEdge vlamboogdetectie en -preventie

Technologie: TNO test SolarEdge vlamboogdetectie en -preventie

SolarEdge heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld van zonne-energie. Dankzij de DC-geoptimaliseerde omvormeroplossing is de manier waarop zonne-energie wordt opgewekt voor altijd veranderd. Door onze Power Optimizers maken we een maximale energieproductie mogelijk terwijl de veiligheid van het systeem gewaarborgd blijft. En nu verhogen we de veiligheid van het opwekken van zonne-energiesystemen nog verder.

De conclusie na uitgebreide testen bij TNO: Integrale veiligheidsaanpak SolarEdge overstijgt huidige industrienormen.

Ingebouwde vlamboog veiligheidsfuncties

In de omvormers van SolarEdge is vlamboogdetectie (AFCI) ingebouwd die de stroom afschakelt als er een vlamboog in het dc-circuit wordt gedetecteerd. Als extra veiligheidsfunctie is door SolarEdge Sense Connect ontwikkeld. Deze technologie zorgt ervoor dat bij het detecteren van een toename van de temperatuur in de connectoren de stroom af zal schakelen. Op basis van testen door TNO voldoen deze eisen binnen de UL1699B norm. Deze testen hebben laten zien dat de stroom door de vlamboogdetectie binnen 0,64 seconde wordt afgeschakeld en de vlamboog stopt.

Lees meer over de TNO test vlamboogdetectie en -preventie

Sense Connect

Sense Connect is de extra veiligheidsfunctie die de stroom van de Power Optimizers onderbreekt als een connector van de optimizer boven een bepaalde temperatuur stijgt. De temperatuur kan door 3 korte verbindingsdraden tussen de connector en de optimizer doorgegeven worden, waarna de toename in de optimizer gemeten wordt met temperatuursensoren. Al voordat de connector een temperatuur van 200°C bereikt, wat ruim onder de ontbrandingstemperatuur van kunststoffen is, wordt de stroom afgeschakeld. Als de temperatuur in de connector daarna weer daalt hersteld te stroom. Wanneer de optimizer 5 keer de cyclus doorloopt zal deze uitgeschakeld blijven.

SafeDC™

Een andere veiligheidsmaatregel van SolarEdge is SafeDC™ waarmee de gelijkspanning van de optimizers tot een aanraakveilige 1V gereduceerd wordt. Deze veiligheidsmaatregel treedt in werking bij de volgende situaties:

-       Zodra de omvormer aan de AC/DC zijde uitgezet is

-       Wanneer de omvormer een vlamboog detecteert

De stringspanning zal bij een calamiteit onder de 30 ov 50 volt DC blijven. Zodra de omvormer weer in productiemodus is en alle parameters gecontroleerd zijn, zal de spanning van de optimizers weer verhoogd worden tot het optimale werkingsniveau.

SafeDC™ van SolarEdge is in Europa gecertificeerd als een DC-ontkoppeling volgens de normen IEC/EN 60947-1 en IEC/EN 60947-3 en volgens de veiligheidsnormen VDE AR 2100-712 en OVE R-11-1.

Bekijk alle SolarEdge omvormers en optimizers

Filters
Sorteren
Overzicht

Toevoegen aan een projectlijst

Selecteer eerst een projectlijst
Projectlijsten
Vul een projectlijstnaam in